Starý 28.10.2009, 10:39   #1
Dark_Teddy1
Nováčik

Registrovaný od: 28.07.2009
Štandard Chat vs. hracia mapa

Od novej verzie klienta sa vyskytol nasledujuci jav:
Kym nenapisete pri hrani nic do chatu pri presuvani sa medzi oknami (napr. kvoli dokupeniu municie, atd.), smerove sipky su aktivne na morskej mape a ihned reaguju.
Ak napisete co i len raz na chat, smerove sipky na klavesnici su vzdy po prekliknuti sa na mapu v chatovom okne a po zadani smeru prepisuju predosly text a spamujete
Riesenim je odlogovat sa z hracskej mapy a opatovne sa prihlasit, avsak uz radsej nepisat, lebo musite dookola opakovat odhlasenie a prihlasenie, co nieje vzdy jednoduche (obsadzovanie ostrova, bojove akcie, strelba NPC po vasej lodi,...).
Povazujem to za nedostatok hry a chybu v programe.
Pozn.: aj ked zavriete chat, sipky aktivne v mape niesu a je nevyhnutne kliknut myskou na more, alebo aspon vycentrovat lod.
Vdaka za reakciu.
S pozdravom
Teddy
Dark_Teddy1 je offline   Odpovedať s citátom
Starý 28.10.2009, 13:15   #2
H0lUb
Moderator Seafight

Obrázok užívateľa H0lUb

Registrovaný od: 07.03.2009
Štandard

stačí ak klikneš vedľa morskej mapy alebo na morskú mapu 1x a šípky sú opäť aktívne.
Starý 28.10.2009, 16:09   #3
patorusito
Junior expert

Obrázok užívateľa patorusito

Registrovaný od: 17.09.2009
Štandard

presne tak aj ja si chcem posunut mapu tak kliknem na nu
patorusito je offline   Odpovedať s citátom
Starý 29.10.2009, 08:48   #4
Dark_Teddy1
Nováčik

Registrovaný od: 28.07.2009
Štandard

Hmm, tak pekne dakujem. Nic nove. Riesenie je teda jedine: nepisat na chat a nemusim klikat kam ste napisali a sipky budu fungovat tak, ako maju, namiesto relativne jednoduchej upravy v programe.
Dark_Teddy1 je offline   Odpovedať s citátom
Starý 29.10.2009, 09:39   #5
H0lUb
Moderator Seafight

Obrázok užívateľa H0lUb

Štandard

môžeš písať na chat. Ale potom ak sa chces pohybovať šípkami po mori kliknes vedla chatu...
Starý 31.10.2009, 10:40   #6
VLKronron
Nováčik

Registrovaný od: 25.07.2009
Frage

Ahoj, nestíham sa čudovať z tolkých inteligentných odpovedí... som si istý, že na to ten hráč prišiel aj sám. nepredpokladám že by ostal na prekliknutý na chat a plakal v kúte. Mňa by skôr zaujímalo či to nie je možné nejako vyriešiť čo sa týka programátorov a automaticky po kliknutí na enter by ovládače preskočili nazad do mapy. teda ak je pre Big Point pri tejto hre prioritná hracia mapa a nie chat. ale ak je to naopak, tak je to úplne v poriadku... uvedomte si že niektoré kliky sú automatické a neuvedomujete si že ste ostali kurzorom v chate.

Last edited by H0lUb : 31.10.2009 at 11:17.
VLKronron je offline   Odpovedať s citátom
Starý 31.10.2009, 11:17   #7
H0lUb
Moderator Seafight

Obrázok užívateľa H0lUb

Štandard

Pokial zadávaš stále pri hre kurz nejakým písmenom, tak áno..je to pre teba ťažšie..no myslím že 9 desatín hráčov používa hlavne myš na pohybovanie sa po mori.... takže ak dopíšeš na chate je automatické, že sa chceš pohnúť tak niekam klikneš na more. (tým sa tvoja loď pohne a ty môžeš sa pozerať šípkami po mori)... Nemyslím si, že je to nejaký veľký problém. Je to 1 sekunda čo prejdeš myšou vedľa chatu a klikneš.

Takže v tomto by som problém neriešil.

Ak by to bolo tak ako hovoríš ty, už by bolo zle, pretože by sa sťažovali, že chcú odoslať viac správ naraz a stále sa musia vraciať myšou na chat.

Má to dvojzmysel.

PS : Ak odpovedáš na môj príspevok ako prvý nemusíš ho citovať.
Starý 31.10.2009, 19:00   #8
VLKronron
Nováčik

Registrovaný od: 25.07.2009
Štandard

´keďže fičím na notebooku, dosť využívam klávesnicu, takže aj preto som sa k tej téme ozval, lebo myš ako takú nevyužívam a skôr ako niekam kliknem, tak sa presúvam opticky šipkami po mape a vtedy je to cítiť najviac. a ten kto chce posielať viac správ za sebou, tak má zjavne čas písať a nebude ho zdržiavať ak má znova kliknúť na chat. a zrejme je aj tak na PvE :-)). v niektorých situáciách je to nepodstatné, ale určite vieš, že niekedy je aj sekunda dlhý čas, ktorý potom chýba.
Keď sme už pri tom chate, asi je vo viacerých cechoch bežné, že sú tam hráči rôznych národností. neviem či je alebo nie je technicky možné vyriešiť, že cechový chat by fungoval spoločne bez ohľadu na národnosť, pod ktorou si prihlásený do hry. viem že som odbočil od témy, ale tú predchádzajúcu zrejme nevyriešime a bude ako bolo :-D
VLKronron je offline   Odpovedať s citátom
Starý 03.11.2009, 18:57   #9
skrat122
Junior expert

Registrovaný od: 09.02.2009
Štandard

s jednim suhlasim ze cechovi chat bi mal bit spolocni vo vsetkich narodnosti ale globalni a hladanie cechu nech tak ostane lebo to bi si nevedel co je sprava pre teba a co nie
skrat122 je offline   Odpovedať s citátom
Odpoveď

Funkcie témy
Pohľad

Pravidla fóra
Máte ne povolené zakladanie nových tém.
Máte ne povolené odpovedať na príspevky.
Máte ne povolené vkladanie príloh.
Máte ne povolené upravovanie svojich príspevkov.

vB kód ist Zap.
SmajlíkyZap.
[IMG] kód je Zap.
HTML-kód je Vyp.
Choď k

Formát času je v ZEC +1. Teraz je23:00 hodín.

Prevádzkované vBulletin® verzia3.6.8 (Nemecky)
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.